Развиващите се икономики начело във възстановяването при бизнес имотите

Thursday, January 28, 2010

При последното тримесечие на миналата година инвеститорите се завърнаха на глобалния пазар за бизнес имоти. Тогава сделките се увеличиха в по-голямата част от света благодарение на ниските лихвени нива и добрата възвращаемост. Това сочи глобално проучване на британския Кралски институт на лицензираните оценители (RICS). В 70 на сто от световните пазари на бизнес имоти се е повишила инвеститорската активност , като начело са Китай и Бразилия.

Нетният баланс на оценителите, които отчитат ръст на сделките в Бразилия се е повишил през четвъртото тримесечие до 61 процента от 29 процента, докато в Китай е нараснал до 58 процента от 47 процента. Саймън Рубинсън, главен икономист разказва: „Силните резултати в проучването за Латинска Америка и Азия са отражение на продължаващото икономическо възстановяване“. Той допълва, че много от по-развитите пазари вероятно ще бъдат спъвани от предизвикателства, породени от растящите задължения в публичния сектор и необходимостта властите постепенно да премахват икономическите стимули.

В САЩ отново повече оценители са отчели спад на активността, отколкото ръст. Оценителите са уверени, че развиващите се икономики, особено в Азия и Латинска Америка ще продължат да водят възстановяването на пазара на имоти през първите три месеца на тази година, но остават притесненията относно перспективите пред някои от по-развитите пазари на имоти. Като цяло, оценителите остават песимистично настроени относно Япония, Италия, САЩ, Германия и Обединените арабски емирства.Още новини..

Коментирай новината

Времето в момента

Фиксинг

календар

February 2019
M T W T F S S
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728