Британски реклами преувеличили за вредата от глобалното затопляне

Friday, March 19, 2010

Две съобщения в британския печат, част от кампания за преминаване към нисковъглеродна икономика “Действай срещу CO2″, са преувеличили вредата от климатичните промени. Спонсорираните от правителството в Лондон реклами са спрени. В тях са използвани преработени рими от популярни детски стихчета, а текст под линия обяснявал последиците от глобалното затопляне.

След като рекламите се появили, общо 939 души се оплакали пред британския регулаторен орган Advertising Standarts Authority, отговарящ за съдържанието на всички реклами. Становището им е, че заплахата, която последиците от глобалното затопляне представляват за Великобритания е преувеличена във въпросните реклами. Те добавили още, че в текста на рекламите не са отразени условностите, свързани с теорията за климатичните промени.

Ед Милибанд, британския министър по въпросите на климата заявил, че признава за грешката и че е трябвало да обмислят рекламните послания по-добре. Кампанията понася критики и заради видеоклиповете, които се излъчват по телевизионните канали във Великобритания. В един от тях баща чете на малката си дъщеричка приказка за ужасните последици от глобалното затопляне. Въпреки протестите, рекламният регулатор смята, че няма основание телевизионната част от кампанията да бъде спряна.Още новини..

One Response to “Британски реклами преувеличили за вредата от глобалното затопляне”

  1. [...] преувеличили за вредата от глобалното затопляне http://my-bg.info/biznes/britanski-reklami-pr…-zatoplqne в Любими преди 1 минута edno23.com Начало контакти [...]

    #541

Коментирай новината

Времето в момента

Фиксинг

календар

November 2018
M T W T F S S
« Dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930