Бедствено положение на изток

Tuesday, January 19, 2010

В пет общини е обявено бедствено положение заради обилния снеговалеж и силен вятър. Това са Долни Чифлик, Аврен, Суворово и Аксаково. В община Дългопол няма проблеми с почистването и само в едно училище днес се провеждат учебни занятия, съобщи кметът Светльо Якимов. Зимната ситуация е овладяна и в община Девня. Там всички пътища са проходими, но въпреки това утре и вдругиден ще са неучебни дни.

В община Провадия пътищата са също проходими, но децата няма да ходят на училище. В община Ветрино положението е тежко – обстановката е усложнена и е възможно някои участъци и населени места да останат изолирани. Има огромни снегонавявания в района на селата Ягнило и Доброплодно. На места натрупаният сняг е над метър.

Веселин Василев, кмет на община Вълчи дол, обяви, че общината е пред обявяване на бедствено положение заради вятъра и снеговалежа, и защото почистването на пътищата е изключително затруднено. В община Каварна 19 и 20 януари няма да са учебни за всички училища на територията на общината. Само в Помощното училище интернат „Любен Каравелов” ще се състоят занятията, заради присъствието на учениците в училището. Детските градини в селата Раковски, Септемврийци и Вранино са затворени. Селата Свети Никола, Българево и Камен бряг в община Каварна са в критично положение. Там както и квартали на общинския център са без електричество. В Българево няма и вода.

Обявяват се за неучебни дните до 21 януари в общини Каварна, Генерал Тошево, Добричката община, Балчик, Шабла и Крушари.Още новини..

Коментирай новината

Времето в момента

Фиксинг

календар

November 2018
M T W T F S S
« Dec    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930